”77”

Kohtalaisen tuoreen, mutta runsaasti kokemusta omaavan ”77”-bändin keulakuva Heko Keskellä kertoo bändin kuulumisia ja tulevia kuvioita ja tavoitteita.

Kuva: Lauri Veijalainen
Värikynä: Lentävä Kalakukko

Lyhyt kertaus, eli kuinka ”77” sai alkunsa?

No se oli se Piilokärki-projekti… Eli ”yksi ainoa keikka EoP.ssä – ja tehdään uusia biisejä!” Niin tyhmä idea, että heti päätettiin tehdä. Mä tein muutaman biisin vähän niin kuin vanhalla punk-kynällä, tyyliin ”vieläköhän irtoais”. Kyllä irtos! Tehtiin se ensimmäinen, ainoa ja viimeinen Piilokärki-keikka ja huomasin, että biisejä tulee vaan, joten annoin tulla. Olinkin jo päättänyt ryhtyä laulajaksi, oli biisejä ja sitten tarvittiin vaan bändi. Miika suositteli Melaa, käytiin kahvilla ja oltiin heti veljekset. Kaide palasi korpivaellukselta sopivasti ja kun mentiin ekan kerran treenikselle, seinällä oli Rikoslain lakana; heeeei, se Juusohan soittaa mitä vaan! Pyydetään sitä basistiksi! No, se tietysti tuli. Kaikki meni siis just samalla lailla kuin 100 vuotta sitten koulun pihalla.

Ainakin ensimmäinen julkaistu kappale Mä en enää kättele diktaattoreita oli virkistävän kantaaottava. Onko vastaavaa tulossa lisää, vai millainen on ”77”:n tyyli?

Kantaa otetaan, kun on aihetta ja terävä kynä. Diktaattorit lähti ihan vaan siitä, että aika hyvätkin presidentit ja ministerit joutuu kättelemään aivan umpiurpoja egomaanikoita. Kyllä Saulin ilmeestä on nähty, että aika kylmää turskaa on kätelty. Samasta raivosta tuli seuraavakin julkaisu eli ”Kaadun”. Vastapainoksi on sitten aivan höperöäkin kamaa kuten Ui Ui Uimarantaan, jonka lukija onkin jo käytännöllisesti katsoen kuullut.

Tuo mainittu video on tainnut useamman kerran haihtua YouTubesta, ja palannut kuitenkin takaisin. Miltä moinen ”huomioiminen” tuntuu?

”Mä en enää kättele diktaattoreita” oli ollut nähtävillä kolme tuntia, kun klikkaajille pamahti ilmoitus ”Ei voi näyttää, ku tili on poistettu”. Tilihän ei ollut lainkaan poistettu, kävin ihan kirjautumassa sinne ja klikkasin videota kokeeksi: ”Oikeesti hei, ei voi näyttää, kert tili on poistettu”… 20 minuuttia myöhemmin kaikki toimi taas. Vieläkään en ole saanut Youtubelta selvitystä siitä, mitä tapahtui. Luulen, että kyseessä oli tietokonepohjainen virhe, koska on mahdotonta uskoa, että Venäjällä, Valko-Venäjällä tai vaikka Turkissa olisi NIIN herkkänahkaisia poliitikkoja, että mokomasta pikkukakkos-show’sta pahastuisivat.

Bändin ensimmäinen keikka vähän lykkääntyi, ja nyt ilmeisesti pääsiäisen aikaan on mahdollista todistaa ”77” livenä, ja kesällä on myös keikkaa tulossa. Millä miettein odotat keikkoja? Mitä silloin on luvassa?

Mähän olen intoa täynnä kuin vissypullo. Kova bändi, hyvä meno ja keskellä lavaa, minä! Yhtään ei jännitä, kun ollaan kuitenkin ystävien seurassa. „77“ vetää kovaa ja kiireellä, mutta myös hipihiljaa ja hissuksiin. Ja sehän onkin ollut kiinnostavaa opetella! Cover-biisejä meille ovat tehneet Undertones, Ramones ja Eddie & The Hot Rods.

Pääsiäispunk: https://www.paasitorni.fi/paasiaispunk-festivaali-tulee-taas/

Onko uusia julkaisuja odotettavissa lähiaikoina?

24.2. tulee Diktaattoreita-digisingle, maaliskuussa ”Kaadun”- digisingle+video ja vielä just ennen Pääsiäispunkia ””77″-mä muistan” samoilla säädöillä. Vinyylijulkaisuneuvottelut menossa.

Miltä tulevaisuus näyttää ”77”:n silmin nähtynä?

Loppuunmyyty Tavastia.

Terveiset yleisölle?

Toiveemme on, että joku jossain ajattelisi samalla lailla kuin me, tuntisi samoja tunteita kuin me ja olisi paikalla kun tapahtuu.

”77” Facebookissa: https://www.facebook.com/punk77rok

21.2.2023

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s