Elämä on Punk vol. 22 haastattelut

Loppuunmyyty Elämä on Punk Vol. 22 järjestetään Tampereella Vastavirta-Klubilla 20.9. – 21.9. 2019. 
Seuraavassa Mikan ajatuksia ja tunnelmia:

M!ka

Mistä löytyy into järjestää tapahtumaa kerta toisensa jälkeen?

Tämä Tampereella järjestettävä ”ramopunk jamboree” on sellainen tapaus, missä pääsee tapaamaan ramopunk –jengiä ympäri Suomea. Se on jo yksi syy miksi sitä on hienoa järjestää. Noissa on ollut aina lämminhenkinen ja tiivis jälleennäkemisen tunnelma. 
Bänditkin tuntuu tuota arvostavan ja tulevan mielellään tuonne soittamaan. Jopa monet sellaiset kokoonpanot, jotka ovat luulleet lopettaneensa! Kyllä sellanenkin painaa aikalailla vaakakupissa kun miettii jatkuuko Elämä on Punk vai ei.

Itsestäänselvä tämän häppeninkin järjestäminen ei ollut. EoP:n jatko ratkesi Elämä on Punk 21- Still alive! -tapahtumassa viime vuonna. Se oli mulle hyvin poikkeuksellinen tapahtuma. Tavallaan ihmiskoe jossa EoP:n tulevaisuus oli katkolla. 
Olin kokenut aika kovia juttuja ja joutunut luopumaan aika monesta asiasta. Halusin järjestää ainakin yhden Elämä on Punkin vielä. Testailisin samalla vieläkö tämä skene ja keikat iskee minuun itseeni, tuleeko keikan tiiviistä tunnelmista ja loputtomasta tuttujen naamojen kohtaamisesta hyvä fiilis vai ahdistus. Mietin, että jos häppeningille löytyy kannatusta (=loppuunmyyty) ja mulle tulee meiningistä hyvä fiilis, järjestän Tampereen EoP:n jatkossakin. 
Fiilikset oli sitten tosi hyvät ja tuli joskus jossain luvattua että järkkään näitä niin kauan kun tapahtuma myydään loppuun etukäteen. Ja tässä sitä nyt ollaan, suunnittelemassa vuoden 2020 tapahtumaa.

Missä vaiheessa alkoi tämän vuoden Elämä on Punkin suunnittelu ja järjestely? Miksi juuri Vastavirta tapahtumapaikaksi?Tämän tapahtuman järjestely alkoi viikko Elämä on Punk 21:n jälkeen. Tämä on ollut sellainen vuoden projekti.
Seuraava, vuoden 2020 Tampereen Elämä on Punkin järjestely alkoi jo viime huhtikuussa. Nyt on sinne jo monenlaisia viritelmiä käynnissä.

Miksi juuri Vastavirta-klubi… Siellä homma on toiminut aika hyvin. Henkilökunnan sanaan on aina voinut luottaa. Homma on toiminut siten kun on luvattukin.
Näin kun Kuopiosta käsin tapahtumaa järjestää Tampereelle on luottamus ensiarvoisen tärkeää.
Rakastan myös pienten ja rouheiden keikkapaikkojen tunnelmaa. Vastavirta on hieno sellainen mesta.
Paras siinä lajissa oli kyllä legendaarinen Kuopion K- klubi, jossa koko Elämä on Punk syntyi. Jos se mesta olis vielä olemassa, järkkäisin EoP:tä edelleen Kuopiossa. Nyt täällä ei vastaavaa mestaa valitettavasti löydy.

Liput myytiin tänä vuonna loppuun ennätysajassa. Mitä ajatuksia se herätti?

Niin, viidessä tunnissa ja viisi kuukautta etukäteen. Viime vuonna EoP21 myi loppuun ehkä kuukaudessa. Joskus aikaisemmin siihen meni 2-3 kuukautta. Jotain kuukautta tai kahta odotin tällä kertaa. Ja pelkäsin ettei meniskään loppuun…
En tiedä mitä tapahtui. Nopea loppuunmyynti näytti parin tunnin jälkeen selvältä, vaikka en ollut edes julkaissut pääosaa esiintyjistä. Yritin sitten askarrella ”julkaisukuvia” kilpaa lipunmyynnin kanssa, mikä oli aika koomista. Hyvä kun sattui vapaapäivä tuohon hetkeen.

Vähän tuo lippujen loppumisen nopeus hämmentää. Täysi yllätys se minulle oli! Onhan se järjestäjälle hienoa, että häppeninki on noin suosittu ja loppuunmyynti taloudellisesti turvallinen seikka. Mutta että liput loppui niin nopeasti, ettei moni vakiokävijä ehtinyt edes reagoida lipunmyynnin alkamiseen. Siitä jäi vähän ikävä fiilis. 
Mitä siinä oikein tapahtui? Veikkaan, että esiintyjälista oli ainakin vuotanut jostakin laajempaan tietoisuuteen. Epäilenpä ettei sama toistu ensi kerralla.

Ei tämä ihan nappiin mennyt, ensi vuoteen täytyy miettiä joku uusi suunnitelma. Ehkä lippujen myynti useammassa aallossa ja aluksi vielä aikaisemmassa vaiheessa niin, ettei esiintyjiä ole oikeasti yhtään esillä. Myynnin aloitusta yleisenä vapaapäivänä.

Vastavirtaan on lippuja on saatavissa rajallinen määrä. Jotkut kovat skenejyrät ostavat liput ja tulevat paikalle esiintyjälistasta riippumatta. Heille pitää ainakin antaa mahdollisuus… 
Mutta ehkä tämänkertaisista uusista kävijöistä löytyy lisää näitä vakiokävijöitä. Sekin on hienoa että tapahtuma vetää uutta väkeä. 
Toivottavasti ensi vuonnakin Elämä on Punk on loppuunmyyty, niin jatkoa seuraa!


Tällä kertaa mukana on muutama bändi, jotka olivat jo lopettaneet tai jääneet määrittelemättömän pituiselle tauolle, mutta heräävät Vastavirralla.


Hevikorolla (Toni)

Mistä lähti ajatus palata keikkalavalle?

Ajatus keikkalavaan lähti yhen kuopiolaisen pyynnöstä. Nyt kun kaikille bändistä sopi aikatauluihin niin mikä ettei. Tässä on jotain muutakin keikkaa jo sovittu.

Mitä on odotettavissa Vastavirralla?

Vastavirralla on odotettavissa Hevikorollan kaikki vähemmän suuret hitit täpöllä vedettynä.

Millaisia muistoja aiemmista Elämä on Punkeista on jäänyt?

Ollaan Korollaa soitettu kerran aiemminkin eop:ssä. Hyviä muistoja näistä kinkereistä. Onhan se ramoilijoiden ykkös tapahtuma.

Sanktio (Tommi)

Mistä lähti ajatus palata keikkalavalle?

Ajatus keikasta lähti varmaanki siitä, että kun pantiin pillit pussiin, niin ainakin osalle meistä jäi aika iso aukko elämään. Sitä kun on tahkonu parikymmentä vuotta yhdessä, niin väistämättä se tuntuu. Uutenavuotena laitoin varovaisen kyselyn pojille, että kiinnostaisko lähtee heittää yks keikka jossain vaiheessa? No sattu kivasti, että Eop oli tulossa , mutta sinne oli jo bändit buukattu. Pistin Mikalle sellasen tarjouksen, että paikka löyty perjantain eka vetona. Sitten jäbät sano, että mikäs siinä ja tässä sitä nyt ollaan.

Mitä on odotettavissa Vastavirralla?

Vastavirralla on odotettavissa jonkin asteinen ejakulaatio, kun pitkän soittoselibaatin jälkeen pääsee vihdoin taas selkään 😀 Käytiin tempasee reenit ja ne oli rautaa. Vedetään sellanen äkäsempi setti ja tällä kertaa ei juurikaan tissejä läpsytellä. 35min suoraa tykitystä.

Millaisia muistoja aiemmista Elämä on Punkeista on jäänyt?

En nyt ihan suorilta muista, kun mulla aivomullistus kadotti hieman noita vanhoja juttuja, että kuinka monta kertaa ollaan soitettu Eop:ssä… Ainakin pari sähköstä ja jokunen akustinen veto? Meininki on ollu aina ihan parasta, koska kohdeyleisö on paras. Järjestelyt on toiminu ja aina on hyvä mieli jääny. Innolla ootetaan syksyä ja paria muutakin keikkaa. Sit taas mennään multiin määräämättömäksi ajaksi 🙂

Pojat (Miika)

Mistä lähti ajatus palata keikkalavalle?

Ajatus lähti siitä kun M!ka kysyi. Lisäksi ensi vuonna on luvassa jotakin spesiaalia kun ekasta levystä on kulunut 30 vuotta. Tää toimii vähän niinkun verryttelynä…

Holmströmin Mikko on palannut kehiin kitaran varteen ja bassossa on jo vuosia mukana ollut Raipe Laine, sekä rummuissa Timo Tolppa. 

Mitä on odotettavissa Vastavirralla?

Vastavirralla soitetaan sikermä parhaimpia Pojat-tsibaleita, kuinkas muutenkaan! Parhaalle yleisölle priimaa.

Millaisia muistoja aiemmista Elämä on Punkeista on jäänyt?

Elämä on punk -tapahtumissa on aina ollut hyvä tunnelma ja lämmin meininki sekä paljon tuttuja naamoja. Hyviä muistoja ja mahtavat bileet!


EoP:n juontaa Heko, joka lisäksi nähdään lavalla Wokkien kera.


Heko

Elämä on Punkissa olet lavalla Me Wokkivihannesten kanssa. Mitä on luvassa?

Mika mankui Rehtoreita soittamaan, pidimme sitä mahdottomana hankkeena. Sitten manguttiin Rehtorit-biisejä ja sehän on sitten jo helpompi toteuttaa. Tuoreet vihannekset, lyhyt rehtorisetti, parhaat biisit, mukana kokemusasiantuntija.

Juonnat myös kyseisen tapahtuman, joten jouten ei tarvitse olla. Mistä löytyy energia tähän kaikkeen?

Energiaahan ei tarvitse mistään etsiä. Sen kun menee ja tekee mitä huvittaa. Vaikka ihan jokainen keikka, levy, juliste, video, tai radio-ohjelma ei tuokaan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa, niin joidenkin on vaan pakko vatkaa. Muutenhan kohta kaikki maataan sohvalla katsomassa ”Sohvaperunoiden Katsojat”-ohjelmaa. Tutkimusten mukaan hyvin sujunut hosuminen tuo enemmän energiaa kuin vie.

Millaisia muistoja Elämä on Punk -tapahtumista on jäänyt?

Valoisia, sumuisia ja hysteerisiä. Nämä tuli mieleen: 
Joka kerta moni bändi yllättää iloisesti. On aina mahtavaa nähdä joku ensimmäisen kerran ja tajuta 10 sekunnissa, että toimii! 
Eka (tai toka) Ramosoppa oli hihittelyn juhlaa. 
Kimmon akustisen kitaran soitto (tai finger-picking) oli järkyttävän hyvää. 
Häiriköt oli kerran vain loistava. Yleensä parempi. 
Ja ihan henkilökohtaisena huippuhetkenä: ”Ikuisesti teini-ikäinen”-paras versio ikinä koskaan missään.

Lopuksi viesti yleisölle ja Mikalle: 
Yleisö hei- tehän olette näiden kemujen pääesiintyjä! Te ja juontaja lusitte ainoina koko kakun! 
Helppohan se on jonkun Poikien tai Pigsien pamauttaa pihaan Luxus-Bussillaan varttia vaille, valittaa takahuonetarjoilusta ja vetää sitten loistava keikka. 
Kun yleisö vielä huutaa haluavansa lissee, ovat tähdet jo Ilveksen porealtaassa. Ja yleisölle kerrotaan, että ”30 sekunnin kuluttua meille esiintyy lupaava orkesteri, ihan pääkaupunkiseudulta asti…” 

Tässä olisi Mikalle ensi vuoden juliste (Heko)


Edellämainittujen lisäksi tarjolla on myös paljon muita mainioita bändejä.

Perjantai 20.9.2019

Klo 18:00 katusoittoa terassilla: Hätä-Ratkaisu

Sanktio 
Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit
Ns. Luumäet 
Himanes 
Nukkekoti 
V-osasto
Burning Pigs

La 21.9.2019

Pojat 
Terve Hulluus
Häiriköt
Hevikorolla
Rehtori Heko & Wokit
Me Wokkivihannekset
Ratkaisu

Lisäksi lauantaina Ramosopalla esiintyy Luonteri Surfin Martti, sekä Zack Miller.


22.8.2019

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s