Purkkapäivä

Kuinka Purkkapäivän tarina sai alkunsa?

Jane: Kuten minkä tahansa suuren rokkibändin tarina, keskustelemalla Tinderistä Instagramissa.

Tanja: Jep, vitsistä se oikeastaan lähti. Hyvästä vitsistä.

Keitä te olette, ja millaista musiikillista taustaa orkesterista löytyy?

Jane: Bändin kokoonpanon piti alunperin olla salaisuus, mutta me ehkä vähän mokattiin tekemällä tuo Tinder-musavideo. Taustaa löytyy esimerkiksi sellaisista bändeistä kuin Hintit, Hullut päivät ja The Sörsselssöns.

Tanja: Mun taustani taas on vähän eri tyyppisissä musiikillisissa asioissa. Tai vois sanoa, että taustaa ei juuri tällä rintamalla ole. Olen esiintynyt koko ikäni erilaisissa kissanristiäisissä cover-bändin tai duon kanssa, mutta kokemusta on enemmänkin rokki-poppi-osastolta, musiikkiteatterista ja jopa klassiselta puolelta. 
Nyt ollaan Purkkapäivän kans siis ihan tuntemattomilla, vaarallisilla vesillä ja se on kyllä hauskaa!

Purkkapäivältä ilmestyi äskettäin kappaleet Tinderit sekaisin, sekä Purkkapoika. Mahtaako lisää musiikkia olla odotettavissa? 

Jane: Seuraava sinkkujulkaisu on jo suunnitteilla. Tavoitteena olisi tehdä ihan pitkäsoitto jossain vaiheessa, mutta saa nyt nähdä syntyykö tarpeeksi tarpeeksi hyviä biisejä. Väkisin ei huvita enää tehdä yhtään mitään.

Tanja: Ja kyllähän niitä syntyy, kun on hyvä tekemisen meininki Janen kanssa (ja toimiva sointukuvio)!

Kenen käsialaa Purkkapäivän kappaleet ovat, ja mistä ne biisien aiheet kumpuaa?

Jane: Parit sanoitukset ainakin on syntynyt meidän keskinäisistä keskusteluista. Muuten ainakin itselläni sanoitukset kumpuaa milloin mistäkin. Yleensä joku lause tai asia jää pyörimään päähän ja sitten siitä syntyy sanoitus.

Tanja: Sanoittaminen on itselleni myös uusi aluevaltaus tämän projektin myötä. Biisi-ideoita syntyy usein jostain ihan hölmöistä keskusteluista, joista jää joku tarinan idea kytemään. 
Sanoittamisessa hauskinta on mielestäni tarttua johonkin arkiseen pieneen asiaan ja luoda sen ympärille tyyppi ja tarina, joihin kuulijan on helppo jollakin tavalla samaistua.

Mikä on palkitsevinta musiikin tekemisessä ja/tai esittämisessä?

Jane: Itselleni palkitsevinta oli jo se, että sain ylipäänsä monen vuoden tauon jälkeen taas itseni innostumaan musiikin tekemisestä. Myös se, jos joku muukin kuin itse tykkää siitä musiikista mitä tehdään, on ihan palkitsevaa, tai ainakin kivaa!

Tanja: Parasta on luova puuhastelu, josta saa virtaa ja ideat ruokkivat aina uusia ideoita. On ihan mahtavaa luoda uusia juttuja, sanoituksia ja melodianpätkiä sekä ilmaista itseään, varsinkin kun yhteistyö tuntuu toimivan tässä bändissä tosi hyvin. 
Palkitsevaa mulle on myös se, että tässä hommassa olen haastanut omia musiikillisia taitoja ihan eri tavalla kuin aiemmin, on kivaa oppia uutta ja löytää uusia saundeja omasta laulutyylistä. On muuten myös ihan superpalkitsevaa huomata, että tästä puuhastelusta tuntuu olevan iloa monelle muullekin!

Jane: Oikeastaan palkitsevinta on, että saan natseilla taas pitkästä aikaa, tällä kertaa Tanjalle.

Tanja: Hyvän ja hedelmällisen yhteistyön edellytykset siis.

Mitä Purkkapäivä toivoo tulevaisuudelta?

Tanja: Toivon, että biisi-ideoita tulvii ovista ja ikkunoista ja tulevaisuudessa saadaan aikaiseksi loistava pitkäsoitto, joka löytää oman kuulijakuntansa! 
Toivon myös, että päästäis jo pian oikeille keikoille soittamaan oikeelle yleisölle!

Jane: Toivon että tää Korona-tilanne helpottaa ja pääsee taas keikoille.

Terveiset yleisölle?

Tanja: Kiitos kaikille niille, jotka ovat kuunnelleet biisejämme ja kannustaneet meitä tässä alkutaipaleella! Se on tosi merkityksellistä ja antaa puhtia tehdä tätä lisää.
Kuunnelkaa musaa ja tukekaa kulttuurin parissa hääriviä ystäviänne ja tuttavianne kaikin tavoin näinä kummallisina aikoina!

Jane: Syökää purkkaa ja peskää hampaat.

Tanja: Nii just, se unohtui!

Jane: Ai niin ja käykää tykkäämässä meistä Facebookissa tai Instagramissa ja jakakaa meidän videoita ja kuunnelkaa meitä Spotifyssä ja kertokaa kavereille ja muistakaa Poriferia II online-tapahtuma huhtikuun 10. päivä! Ja syökää sitä purkkaa.

26.3.2021

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s