Paha Uskonto 2020

Paha Uskonto 2020, Kuva: Peero Lakanen

Kuinka Paha Uskonto 2020 sai alkunsa? Ketä orkesteriin kuuluu, ja kuinka löysitte toisenne?

JANNE: Mä tein mun toiselle punk bändille Bad Religion koverin ”Generator” biisistä ja jaoin sen sitten BR-fan clubin Facebook-sivuille. Se sai yllättävän hyvän vastaanoton. Tästä noin viikon päästä sivun moderaattori otti muhun yhteyttä ja kysyi voisinko tehdä lisää, n. puolisen tuntia Bad Religionia suomeksi kansainvälistä Bad Religion päivää varten. Otin haasteen vastaan ja vastasin myöntävästi. 
Muistin, että joskus 90-luvun puolessa välissä oli PAHA USKONTO niminen kover/tribuuttibändi joka veti Religionia suomeksi. Otin yhteyttä Akuun joka soitti kyseisessä bändissä bassoa ja kysyin, kiinnostaisiko lähteä mukaan tällaiseen projektiin. Akua en tuntenut ennestään. Ainoastaan tiesin miehen mm. hevibändi Prestigestä. Aku lähti mukaan ja toi mukanaan myös orkesterin alkuperäisen kitaristin, Läpän. Rumpaliksi valikoitui niin ikään Prestigestä tuttu Matsoni. Matsonin olen tuntenut jo pitkän ajan takaa Tanpereen hevikuvioista. Näin oli siis kokoonpano kasassa minun ryhtyessä laulajaksi.

Mistä lähtee ajatus ja toteutus käännettävästä kappaleesta?

JANNE: Kyllä se puhtaasti lähtee siitä alkuperäisestä biisistä kokonaisuutena. Hyvät melodiat ja biisin rakenne. Totta kai myös sanat! Mähän en oo ite toistaiseksi kääntänyt kun pari biisiä, mutta hyvin pitkälti samaa linjaa oon käyttänyt suomennoksissa kun 90-luvun Paha Uskonto bändikin.

Oma suosikkisi Bad Religionin tuotannosta? Miksi juuri se?

JANNE: Todella paha kysymys, mutta kyllä se mulla henk. koht. on Generator. Se oli eka biisi minkä kuulin silloin 90-luvulla ja olin ihan pähkinöinä siitä. Muistan kun mietin, ettei tän parempaa biisiä oo olemassakaan! Mulla oli 60 minuttinen c-kasetti jossa oli toisella puolella pelkästään Generetor biisiä ja toiselle puolelle mahtui koko levy. 
Tämän jälkeen tutustuin tietty Sufferiin ja No Controliin jotka myös pyörivät ahkerasti soittimessa. Edelleen… 
AKU: Suffer, aina ja ikuisesti, mut siitä eteenkinpäin tuli aika hyviä albumeita. Ainakin pari seuraavaa. Ja jokaisella levyllä niidenkin jälkeen on muutama maailman paras BR-biisi joka tapauksessa.

Mikä on tähän mennessä merkittävin saavutus bändin uran aikana?

AKU: Eihän tässä oo vielä saavutettu yhtään mitään. Mut saavutetaan toki! 
JANNE: Jos puhutaan pelkästään nimenomaan PAHA USKONTO 2020 bändistä niin kyseessä on kuitenkin niin tuore kokoonpano joka on kasattu projektiluontoisesti, ettei tässä tosiaan vielä mitään suuria saavutuksia ehditty tekemään. Mutta ollaan me nyt puhuttu, että ilman muuta jatketaan toimintaa ja keikoille lähdetään sitten kun taas on sellainen aika, että se on mahdollista.

Mieleenpainuvimmat keikkamuistot hyvässä tai pahassa?

AKU: Käydäänpäs ensin sielä keikalla, katotaan sit uudestaan muistoja. 
JANNE: Niin… Eipä tässä ole yhtään keikkaa vielä ehditty tekemään… Kyllähän noi orkkisukkelit on tehny useammankin keikan, mutta ilmeisesti ei muistoja niistä ihan hirveesti oo jääny kerrottavaksi… heh…

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia Pahalla Uskonnolla on?

AKU: Juurikin ne keikat. JANNE: Joo, tähän jo vastastinkin osittain tuossa aiemmin, eli keikoille olis tarkoitus jossain kohti päästä ja lisää tietysti biisejä suomennettavaksi.

Terveiset yleisölle?

AKU: Me rakastamme teitä ihan hirveästi! Salaa…
JANNE: Aku puhuu asiaa! Ottakaa ihmeessä somekanavat haltuun niin pysytte kärryillä mitä tapahtuu! Ja tietysti sulle, Reetta, myös iso kiitos haastattelusta!

21.2.2021

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s