Laki & Järjestys

Jussi

Tänään 23.6. julkaistaan single Huomisen kadut, ja hieman myöhemmin LP Uusi aika.
Huomisen kadut on L.A.M.F:ista tutun Ismon käsialaa, mutta istuu ilmeisen hyvin myös Laki & Järjestys -bändille?

Joo, biisi on tehty suunnilleen vuonna -96. Sen oli kai tarkoitus tulla L.A.M.F:n neljännelle levylle, mutta levy ei ikinä ilmestynyt. Ismo soitti joskus viime syksynä ja sanoi, että hän oli löytänyt vanhan demonauhan, jossa olisi L&J:lle sopiva biisi. Seuraavana päivänä Ismo toikin nauhan miule himaan ja tiesin heti ekalla kuuntelulla, että tää tehään meijen bändin kanssa ihan varmasti. 
Meistä jokainen on kuunnellut Lamffia 90-luvulta saakka ja allekirjoittaneelle se bändi on ollut tietynlainen esikuvakin. Kun kuuntelee Ismon tai miun tekemiä sanotuksia, niin niistä saattaa löytää jotain tiettyä samankaltaisuutta. Sellasta keskisormen näyttämistä ja huutelua vähän milloin mihinkin suuntaan. 
Voin todeta, että henkilökohtaisesti oli itelle ihan helvetin iso juttu saada tehä tuo biisi. Bändi mitä diggaillu jo pikkupoikana, ni yhtenä päivänä vaan vetääkin niiden tekemää biisiä oman orkesterin kanssa.

Onko muissakin myöhemmin julkaistavissa kappaleissa hyödynnetty muita biisintekijöitä, vai ovatko ne bändin omaa tuotantoa?

Levyllä on lisäksi yksi käännöskappale Pidä varas!, joka on Cock Sparrerin I Got Your Number. Se on ihan ensimmäisiä biisejä varmaan mitä ollaan tän bändin kanssa reeneissä soitettu. Käännösteksti noudattelee aika pitkälti alkuperäistä tekstiä. Sellanen vähän uhkaileva tarina, että joku idiootti voi tehdä mitä typeryyksiä tahansa, mut sen kantsii olla varovainen ja pitää varansa, koska myö tiedetään missä se asuu. Aika klassinen Oi! -biisin teema siis.

Julkaistaanko tuleva levy ainoastaan digitaalisena, vai onko tulossa myös fyysinen äänite?

Huomisen kadut -single ilmestyy juuri ennen juhannusta ainoastaan suoratoistopalveluissa, mutta pitkäsoitto tulee ihan fyysisenä levynä. CD julkaistaan heinäkuun neljästoista päivä ja LP ilmestyy joskus loppuvuodesta. CD:llä on bonuksena meidän eka, sittemmin loppuunmyyty, Kuka lystin kustantaa? -EP.


Huomisen kadut voi kuunnella tästä YouTubessa ja Spotifyssa

Mistä Laki & Järjestyksen biisien aiheet kumpuaa?

Oon joskus jossain haastattelussa sanonutkin, että biisien kertoja voisi olla pieni- tai keskituloinen työssäkäyvä suomalainen mies, joka jupisee ja kiroilee ympärillä tapahtuvan maailman menoa ja nykypäivän älyttömyyksiä. Napakka aihe L&J:n biisissä pitää aina olla ja mielellään jos siihen saa vielä jonkun provosoivan koukun, niin aina parempi. Auringonpaisteesta ja hauskanpidosta kertovat biisit ei ole ihan meidän näköisiä. 
Voisko jopa ajatella niin, että myö tehdään tietyllä tavalla suomalaisen musiikin perinteitä kunnioittavia biisejä, eli mollisointuja ja surullisia ja jossain määrin alavireisiäkin tekstejä.

Millä fiiliksillä itse kuuntelet valmiita kappaleita?

Tosi tyytyväinen lopputulokseen. Rouheat ja tiukat soundit ja hyviä, tarttuvia biisejä. Takki on siinä mielessä nyt tyhjä, että on vaikea sanoa miten tuota paremman levyn voisi tehdä!

Miltä Laki & Järjestyksen tulevaisuus vaikuttaa? Keikkoja kenties?

Muutamia sovittuja Suomen keikkoja meillä on kalenterissa loppuvuodelle. Eli jonkinlainen julkaisukiertue on kyllä tulossa. Vahva usko siihen, että uusi levy avaa paremmin ovia sekä Suomen että ulkomaan keikoille.

Terveiset yleisölle?

Käykää ostamassa Uusi aika -pitkäsoitto Hell’s Tone Recordsilta tai lähimmästä levykaupasta. Ja pistäkää meille viestiä, jos haluutte meidät soittamaan juuri siihen Sinun kuppilaasi!
Niin ja muistakaa juhannuksena veneestä pissaamisen ohessa kuunnella meidän uutta singleä!

23.6.2022

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s