Lakeus Punk ry

Etelä-Pohjanmaa sai oman yhdistyksen punkin ympärille kun Seinäjoella perustettiin tänä syksynä Lakeus Punk ry. Yhdistyksen toiminnasta kertoo Matti:

Kuinka Lakeus Punk ry sai alkunsa?

Seinäjoella punktapahtumien tarjonta on jo vuosia (vai voisiko sanoa aina?) ollut kovin vähäistä. Punk on musiikkityylinä hyvin marginaalista, eikä se liikuta suuria massoja. Tästä syystä ymmärrämme hyvin, miksi keikkatarjontaa ei kannata määräänsä enempää Seinäjoen kokoisessa paikassa järjestää. Itse kuitenkin näkisimme, että potentiaalia punkkeikkojen järjestämiseen olisi enemmän. Jos ei keikat kerran tule Seinäjoelle, niitähän täytyy järjestää itse! 
Meillä on noin kymmenen henkilön bändikämppä Seinäjoella, jossa treenaa useampia punkbändejä. Aika ajoin on juteltu siitä, että jotain täytyisi tehdä. Viimeksi 2020 suunniteltiin tosissaan keikkojen järkkäämisen aloittamista. No, kaikkihan tietää, mikä tuona vuonna sitten vei innon tällaiselta toiminnalta. Pohdimme omiin nimiin keikkojen järkkäilyn ja yhdistystoiminnan välillä hetkisen. Päätimme lopulta kuitenkin laittaa yhdistyksen pystyyn asioiden selkeyden vuoksi. Näin kaikki toimisivat saman nimen alla, jota on helpompi tehdä tutuksi. 
Yhdistys myös ehkä tuo hieman uskottavuutta toiminnalle yksityisten tekijöiden sijaan. Lakeus punk ry. on perustettu Seinäjoella lokakuussa 2022. Jäsenet ovat ainakin toistaiseksi seinäjokisia. Emme kuitenkaan halunneet kahlita yhdistystä vain seinäjokiseen toimintaan, vaan toivomme tulevaisuudessa voivamme vaikuttaa koko maakunnan alueella. Tästä syystä nimeksi ei laitettu esimerkiksi Seinäjoen punk ry.

Järjestätte 17.12.2022 Seinäjoella keikkaillan, joka on ilmeisesti ensimmäinen isompi ponnistus. Mitä tuona iltana on odotettavissa?

Ensimmäinen keikkailta järjestetään paikallisin voimin. Yhdistyksemme on kovin alussa ja tarkoituksena onkin kerätä pohjakassaa tulevalle toiminnalle. Kiitos bändeille, jotka tulevat esiintymään olemattomin kuluin! 
Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että illan bänditarjonta olisi jollain lailla huonoa. Mielestämme olemme saaneet koolle edustavan kattauksen Seinäjoen UG-bändeistä. Illan teemana on Punkkia ja pörinää, eli paikan päällä tullaan kuulemaan punkin lisäksi muutakin. Tähän asti (punk), Sandburn (stoner), Mana Fantoma (occult death fuzz from outer space) sekä Asbesti (hardcore) toimivat illan orkestereina. 
Lisäksi paikan päältä on ostettavissa napolilaiseen tyyliin valmistettua artesaanipizzaa. Tapahtuma on ikärajaltaan K18, eli valitettavasti alaikäiset eivät voi osallistua. Tarkemmat tiedot tapahtumasta saa laittamalla viestiä sähköpostilla osoitteeseen lakeuspunk@gmail.com.
Tapahtuman FB-sivulle

Millaista muuta toimintaa yhdistyksellä on suunnitelmissa?

Olemme sen verran alussa toiminnassamme, että ihan hirveästi muuta toimintaa ei ole vielä suunnitteilla. Erilaisia keikkoja eri paikoissa lähinnä. Pienempiä ja isompia tapahtumia. Lopulta kuitenkin yhdistävänä tekijänä keikkojen taustalla aina pidetään punk ja/tai jonkinlainen alakulttuurien toiminta. Yhdistyksemme tarkoituksena ei ole buukata Juha Tapiota keikalle, hän käy täällä riittävän usein muutenkin. 
Yksi mielenkiintoinen keikkatapahtumien oheinen asia tullee olemaan Punkmuseon kanssa yhteistyössä toteutettava näyttely. Tämä suunnitelma on vielä sen verran alkutekijöissään, etten uskalla siitä sen enempää julkisesti kertoa, mutta olemme kovin innoissamme tästä. 
Jos joku Pohjanmaan alueen vanha punkkari lukee nyt tätä tekstiä, niin vanhat valokuvat, pulttirotsit, pinssit, julisteet ynnä muut muistoesineet ovat erittäin tervetulleita näyttelyyn. Ottakaahan yhteyttä! Itseäni erityisesti kiinnostaisi, onko jollain tallessa kuvia Laman Seinäjoen keikalta tammikuun 11. päivältä 1982? 
Zinen toimittaminen kiinnostaisi ja varmasti kaikenlaista muutakin yritetään keksiä. Ehdotuksia otetaan myös vastaan.
 


Kuinka Lakeus Punkin toimintaa voi tukea?

Tulkaa sankoin joukoin keikoille! Se on varmasti helpoin tapa tukea yhdistyksemme toimintaa. Lisäksi voit ostaa yhdistyksen t-paidan ja liittyä kannattajajäseneksi. Jos sinulla riittää intoa myös varsinaiseen toimintaan, voit toki liittyä myös viralliseksi jäseneksi ja ottaa osaa suunnitteluun ja järjestelyihin. Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia yhdistyksellä on?

Mahdollisimman paljon hyvien keikkojen ja erilaisten kulttuuritapahtumien tarjontaa.
Olemme pyrkineet verkostoitumaan jo olemassa olevien yhdistysten ja keikkapaikkojen kanssa. Tämä mahdollistaa jo olemassa olevien toimijoiden osaamisen ja verkostojen hyödyntämisen.
Seinäjoki on pieni paikka, eikä täällä(kään) kannata yhdistysten kilpailla ja riidellä, vaan pyrkiä yhdessä toimimaan ja luomaan uutta. Tarkoituksena on järkätä joitain tapahtumia joka vuosi. Ensisijaisesti ideat lähtevät yhdistyksen sisältä. Näin ollen bändit, joita buukkaamme ovat suurella varmuudella yhdistyksen jäsenien suosikkeja! Pienet ja aloittelevat bändit voivat myös matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä.
Olemme toiminnassamme vasta alussa, katsotaan mitä keksitään ja mihin rahkeet riittävät. Isoja haaveita ainakin on.

https://www.facebook.com/lakeuspunk

8.11.2022

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s