Haastattelussa Pää kii

Vekku Vartiainen

Pää kii keikkailee ahkerasti. Onko keikkamatkojen varrella sattunut jotain yllätyksiä?

Tosiaan, ollaan Pää kiin kanssa keikkailtu nyt tammi-huhtikuun ajan miltei joka viikonloppuna jossain eli kivasti on kertynyt kilometrejä mittariin kevään aikana. Yllätyksiäkin on matkan varrelle sattunut kun vuokra-auto on meinannut jättää pari kertaa tien poskeen, mutta onneksi ollaan aina päästy perille ehjin nahoin eikä keikkoja ole tarvinnut perua. Pääosin yllätykset ovat olleet positiivisia, kuten esimerkiksi yllätysmajoituksen järjestyminen väsyneelle bändille pitkäperjantain aamuna (terveiset Jyrkille Rovaniemelle!). Luottokuskimme Pete ja kiertuemanageri Tapsa ovat onnistuneet pitämään bändin ja auton hallinnassa.

Mikä on parasta esiintymisessä? Entä onko varjopuolia?

Parasta esiintymisessä on mun mielestä se kun bändi soittaa tiukasti ja yleisö reagoi siihen, keikan soittaminen on mulle parasta mahdollista eskapismia. Siinä unohtuu arki ja murheet ja on hetken aikaa se fiilis kun tietää mitä on tekemässä ja itsevarmuus on huipussaan. Kiertämisen varjopuoliksi voisin mainita pitkät matkat autossa istuen ja se, että olet kokoajan joko kiireessä tai odottelet. Ja kun käy arkena päivätöissä, viikonlopun keikoilla ja sunnuntain viettää autossa istuen, niin välillä voi vähän väsyttää. Väsymyksestä huolimatta sitä silti aina lähtee reissuun yhtä innoissaan kuin ennenkin.

Mieleenpainuvin keikka, joko hyvässä tai pahassa?

Mieleen on jäänyt monia keikkoja ja reissuja kuten Roskilde, Pohjois-Amerikan kiertue 2015, festarikesä 2013 jne. Mutta yksi itselle erityisesti mieleen jäänyt keikka oli Turun Dynamossa vuonna 2013 kun oltiin Pää kiin kanssa illan ainoana bändinä esiintymässä eikä mulla ollut varabassoa mukana. Setin ihan alussa bassoni a-kieli päättää katketa ja mun pitää yrittää pärjätä vielä about kymmenen biisiä kolmella kielellä. Se ei ollut ehkä nautinnollisin keikka minkä olen soittanut, mutta sen jälkeen oli mahtava fiilis kun oli onnistunut rämpimään setin läpi kunnialla.

Mitä odotat, kun itse menet kuuntelemaan jotain bändiä?

Silloin harvoin kun menen kuuntelemaan jotain bändiä, toivon että se rokkaa. Odotan kuulevani hyviä biisejä tottakai!

Oma suosikkisi Pää kiin tuotannosta?

Nyt skipataan kahvit -biisissä on mukavasti tekemistä ja silloin yleensä yleisökin riehaantuu enemmän. Ja onhan se ihan kelpo biisi.

Miltä Pää kiin tulevaisuus vaikuttaa?

Tulevaisuudessa näkyy pienlevyä ja lisää äänityksiä ja keikkoja.

Terveiset yleisölle?

Terveiset ja suuret kiitokset kaikille keikoilla kävijöille ja kuulijoille. Nähdään kesän keikoilla!

29.4.2019

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s