Faceless Fiends

Keitä olette ja millaista musiikillista menneisyyttä bändistä löytyy?

Ollaan A.Gremlin, JØ ja Drac Nocturne. Joka jäsen on soitellut erinäisissä bändeissä ja genreissä jo vuosien ajan. Gremlin ja JØ ovat soittaneet horror punkkia ennenkin, silloin suomeksi bändissä nimeltä Riiviöt.

Kuinka Faceless Fiendsin tarina sai alkunsa?

Gremlin ja JØ mietiskelivät keskenään, että olisipa kiva soitella taas horror punkkia. Päädyttiin sitten, että kaveriporukasta ei taitaisi ylipäätään löytyä sellaisia tyyppejä jotka tätä ryskettä tahtoisivat soittaa. Päädyttiin tekemään biisiaihoita nykymuodin mukaisesti etänä, molemmat omilla paikkakunnillaan ajatuksella, että katsotaan mitä tästä tulee. 
Suunniteltiin ja jahkailtiin asiaa pitkän aikaa, mutta lopulta biisit tulivat aika spontaanisti, kun niitä jammailtiin muutamia kertoja läpi treenikämpällä. 
Mitään kliseistä origin storyä ei siis sinänsä ole. Totta puhuaksemme myöskin koronasulun apatia aiheutti sen, että haluttiin tehdä jotakin ja tämä bändi oli lopputulos.

Teiltä ilmeistyi äskettäin EP Songs From Under the Floorboards. Millainen prosessi äänitteen teko oli, sujuiko kaikki suunnitelmien mukaan vai tuliko matkan varrelle mutkia?

Kolmet treenit ja sen jälkeen livenä purkkiin, laulut seuraavana päivänä. Prosessi oli äärimmäisen kivuton ja lopputulos odotettua parempi. Sessiobasisti Ville veti bassot nauhalle tarkasti ja ammattitaidolla, siitä iso kiitos hänelle. Drac siis kysyttiin (uhkailtiin) pumppuun vasta kun EP oli jo äänitetty ja miksauksessa.

Mistä Faceless Fiendsin biisien aiheet kumpuaa? Kenellä on päävastuu biisienteosta?

Sanoitukset kumpuavat vanhoista B-kauhuelokuvista ja oikean elämän henkirikoksista. Oikeastaan mitä paskempi leffa, sitä paremmat sanat. 
Päävastuu sävellyksistä on kitaristi-laulaja Gremlinillä, sanoitukset taas hoitaa pääasiassa rumpali JØ. Sovitukset tehdään porukalla treenikämpällä sitten, kun aihiot alkavat kuulostaa siedettäviltä.

Mieleenpainuvimmat keikkamuistot hyvässä tai pahassa?

No tämähän pumppu ei ole soittanut vielä keikkoja, mutta keikkoja on joka jäsenellä takana muista yhtyeistä. 
JØ jahtasi eräällä keikkareissulla Kittilässä yhtä lammasparkaa pitkin peltoa. Tämä tosin jouduttiin silloin kertaamaan hänelle itselleen seuraavana päivänä uudestaan. 
Mieleen on myös painunut Överkalixin keikka JØn ja Dracin HC-punk bändillä, kun paikallisen keikkapaikan omistajat heittivät kesken keikan lavalta alas ison kuvaputkitelevision, jonka jälkeen yleisö pahoinpiteli television alumiinisilla pesäpallomailoilla. 
Gremlinin hauskin muisto lienee Rovaniemen Rockravintola Grandesta, kun yleisö pölli taustatanssijoiksi ”palkatut” pumpattavat seksinuket, eikä niitä enää ikinä löydetty. Kukaan ei muuten ole myöskään koskaan tunnustanut tätä hirmutekoa.

Mikä on palkitsevinta musiikin tekemisessä ja/tai esittämisessä?

JØ: Parasta musiikin tekemisessä on sen esittäminen. Tekeminen voi joskus jopa vituttaa. 
Drac Nocturne: Komppaan edellistä (basistivitsi).
A.Gremlin: Adrenaliinin ja vitutuksen tervejärkinen purkaminen ja oman kehityksen seuraaminen. On jotain mitä muistella kiikkutuolissa.

Miltä Faceless Fiendsin tulevaisuus vaikuttaa?

Kyllähän noita suunnitelmia on. Biisejä tehdään aika aktiivisesti tälläkin hetkellä ja julkaistaan hyvin todennäköisesti lisää materiaalia tulevaisuudessa. Koitetaan päästä keikoille kunhan niitä saadaan taas järjestää, sitä odotellaan hartaudella.

Terveiset yleisölle?

JØ: Älkää kuolko pois, nähdään keikoilla kun niitä taas tulee.
Drac Nocturne: Soittakaa poliisille, mie en oo nähny perhettä vuosiin.
A.Gremlin: Me ollaan maksettu Dracista hyvä hinta.

4.12. 2020

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s