E Street Punks (Heko)

E Street Punks, kuva: Riikka Koksu

Kuinka E Street Punksin tarina sai alkunsa?

Rehtorit ja Luumäet pantiin sattumoisin pakettiin aika lailla samoihin aikoihin ja ykskaks mä olin bänditön henkilö. Outo tilanne.
Mietin aika kauan, että mitähän alkaisi. Odotin ja odotin sitä samaa räjähtävää intoa, jolla parhaat projektit alkaa. Ensimmäinen navigaattoriohje oli ”enemmän Clashiä”, mutta se ei johtanut oikein mihinkään. Tein biisejä pohjalta kaikki mitä tulee.
Nähtyäni Springsteenin vetävän Clampdowin ja I Wanna be sedatedin valot syttyi: no höh, TOTAHAN mä alan tekemään. Keksin nimen kuvaamaan sitä, mitä mä yritän ja kaikkihan sitten tykkäsi siitä.Törmäsin Juhanaan Prismassa, tietysti, mentiin kokeilemaan ja kaksi ekaa biisiä on edelleen setissä.

Yhtyeen kokoonpano on hieman muuttunut sitten viime näkemän, ketä orkesteriin kuuluu nyt?

Juhana, Teemu, Ellu ja Heko on elinkautiset, Steffe on soittanut jo kahdella sinkulla rumpuja ja saa kohta kerholiivin. Halusi tai ei. Lisäksi kaksi kosketinsoittajaa on tossa tyrkyllä. Trumpetistin tai vetopasunistin palkkaisin myös heti.

Maanantaina 29.3. julkaistaan kappale Rock’n’roll kuolee jälleen! Mitä on luvassa?

Tuli biisi pohjalta Ramones meets New York Dolls. Ihan ei saatu menemään kertosäettä Dollsin lahjakkaalla huonoudella, mutta kyllä se Rolling Stonesista menee. Eli Ramones beats the Stones.

Kyseisellä kappaleella on mukana myös muutama vierailija. Miten juuri he päätyivät mukaan?

Pälkähti päähän. Ajattelin pyytää eri aikakausien ja tyylisuuntien edustajia. Kaksi meiliä ja kolme puhelua ja kaikki oli heti mukana. 
Raittisen kanssa olin kerran istunut iltaa, Sydänmäen kanssa ollaan oltu samoilla keikoilla ja Anuhan kävi meidän kahvilakeikalla vierailijana. 

Kuva: Riikka Koksu

Kuinka äänitykset toteutui näin kummallisena aikana?

Tom Tamlanderin studiossa Vantaalla tehtiin ESP:n ja Anun osuudet pienillä miehistöillä, Sydänmäen laulut äänitettiin hänen kotikentällään ja Raittinen lähetti valmista kamaa kotoaan.

Syksyllä teitte uusintajulkaisun Heitä hyvästit Tavastialle-kappaleesta. Onko muitakin vanhempia biisejä aikomus herätellä uudelleen eloon?

Biisi on vanhin ESP-kappale. Sitä on ruuvattu aika paljon ja sitten kun vihdoin saatiin kertosäe riittävän mahtipontiseksi, oli aika äänittää se. Ja julkaista tasan Tavan 50-v päivänä.
”Vain yksi elämä”-niminen biisi on itse asiassa äänitetty ja miksattu aikaa sitten, mutta ei julkaistu. 
Kattelin taannoin keikkavideoita ja siellä on mielenkiintoista settiä! ”Punk Rock-sydän” on nyt versiossa 4… Kertosäe jumittaa vielä vähän. Vähän lohdutti lukea, että Springsteen on myös aika kova nysväämään…

Mieleenpainuvimmat keikkamuistot E Street Punksin matkan varrelta?

Kirjastokiertueella tuli sellainen 3-4-vuotias tyttö tanssimaan aivan hypnoosissa. Sture 21:ssä (RIP) steppailin pöydillä ja ystävälliset katsojat siirtelivät laseja pois tieltä kuin paremmassakin musikaalissa.

Terveiset yleisölle?

ESP:n keikoilla soitetaan punk’n’soul’n’rock’n’rollia. Hiki lentää ja joskus kyynel.

29.3.2021

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s