Dimi Dallas

Olet nyt soittanut Klamydiassa useamman keikan. Kuinka päädyit bändiin mukaan tuuraamaan Jakkea? Miltä tuntui hypätä ”uuden” orkesterin kyytiin?

No me ollaan bändin kanssa tuttuja jo yli 15 vuoden ajalta ja loppukesästä kun Jakella oli vähän tilannetta päällä, niin mainitsin ihan enempiä ajattelematta että jos kaveri tarvii lepoa niin olen käytettävissä. Severi oli sitten tainnut ottaa puheeksi mut kun tuuraajan tarve iski eteen tälle rundille johon Jakke oli vaan laittanut sitten kuvakaappauksen meidän viestittelyistä kesältä. Siitä se ajatus sitten lähti, ei sen maagisempaa tarinaa ole pohjalla. 

Varsinainen soittopuoli tuntui aika luonnolliselta kun ekoja ääniä lasketeltiin vaikka ei aiemmin olla yhdessä soitettu. Ja tässähän kävi niin mainiosti että Jaken kondis on ollut hyvällä tolalla ja ollaan kahden kitaran voimin soitettu keikat, eli tuurauspestin sijaan ollaan saatu kimpassa soittaa. Pari viikonloppua tässä mennään yhden kitaran voimin. 

Millaista musiikillista menneisyyttä sinulta löytyy?

Aika laidasta laitaan on tullut soitettua aikojen saatossa, mutta ala-aste ikäisenä jo kitara ja rummut on vienyt miehen. Samalla tiellä edelleen. 

Oma suosikkisi Klamydian tuotannosta? Mitä biisiä on erityisen mukava soittaa?

Klamydialla on niin pirusti biisejä ettei niitä kaikkia ole varmasti edes kuullut. 
Suosikki on paha sanoa mutta tällä hetkellä puhuttelee kovasti Sydämessä mukana, siinä kohtaa lyriikka nappiin sen suhteen kun isämiehet tuolla reissaa ja soitannollisesti se on yks mageimpia biisejä livenä vetää. Hieno biisi! 

Mieleenpainuvimmat keikkamuistot hyvässä ja/tai pahassa?

Ounou! Täytykööhän mun tähän siteerata Andya: ”Paljoa en muista, mut hauskaa on ollut sen mä tiedän” 🤣 

Mikä on parasta keikkailussa? Löytyykö varjopuolia?

Parhainta on kun on hyvä porukka kenen kanssa reissaa ja soittaa, siitä se kaikki lähtee. Paikat ja ihmiset vaihtuu vaikka keikkailu on aika samaa kaavaa mukailevaa itse bändille. Pysyy mieli virkeenä. 
Varjopuolena ehkä pitkät odottelut checkin ja keikan välillä tylsistyttää. 

Kuinka valmistaudut illan keikkaan?

Mulla ei oo oikeastaan mitään rituaaleja tai rutiineja mitä noudattaisin. Joskus saatan soitella ennen keikkaa vähän, aika pitkälti hengailua se kuitenkin on ja odottelua h-hetkeen. 

Mitä pään sisällä liikkuu kun showtime häämöttää parin minuutin päästä?

En ole koskaan osannut jännittää esiintymistä joten oon aika samassa mielentilassa lavalle mennessä kuin muutenkin, ainoana ehkä viimeisten minuuttien kuluessa sitä vaan hoputtaa kelloa että ”pääsispä jo vetää” 

Mitkä seikat muodostavat onnistuneen keikan?

Hyvä crew ja yleisö! Ehdottomasti! Klamydialla on älyttömän hieno poppoo teknikoita myöten ja he tarjoilevat niin hyvät puitteet bändille päästä lavalle että siinä aika automaatiolla syntyy se ”legendaarinen” vuorovaikutus bändin ja yleisön välille jolloinka bileet on parhaimmillaan. 

Oletuksenahan tulisi olla, että bändi on aina tiukassa iskussa ja soittaa sitä mitä pitää ja meillä on samat ajokelit illasta toiseen vaikka paikat vaihtuu. Teknikoilla on enempi muuttuvia tekijöitä tilan suhteen, moni unohtaa että ennenkuin se eka biisi pölähtää ilmoille niin siellä on lauma ihmisiä tehnyt ison ja tunteja vievän duunin jotta yleisö saa priimaa kuultavaa ja nähtävää. 

Lavalla oleminen on hyvin naturelli tilanne, soittajien kesken homma pelittää ja Vesku on niin kovalla karismalla valeltu mies että saa jengin bailaa vaikka siellä oltais muu ryhmä triangelit kädessä. 

Eli kokonaisuus, ei bändi pysty toimittaa ilman ammattimaista henkilökuntaa yksin, eikä ne keikat kovin kummosia olisi ilman yleisöä. Jokainen on yhtä tärkeä tekijä onnistuneeseen iltaan, bändi, crew ja yleisö. 

Terveiset yleisölle?

Kiitos näistä takana olevista keikoista, mieletöntä porukkaa käynyt keikoilla ja lämmittää kovasti mieltä mitä palautetta yleisöstä on saanut mun mukana olosta. 
Jaken bootsit on aika isot täyttää ja vastaanotto on ollut yleisöltä tosi hyvää riippumatta ollaanko Jaken kanssa tulitettu yhdessä vai minä yksin.
Hienoa kokea Klamydian yleisö lavalta käsin, ihan omaa luokkaansa! Te teette siitä sen! 😂

25.11.2021

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s