AUK

AUK

Kuinka AUK:n tarina sai alkunsa?

Tää oli ensin Appiukot Kiinasta yhtye, joka teki yhden ep:n ”Halvalla tehty” ja joka päättyi lyhyeen yhden perustajajäsenen kadottua kesken toisen studio ep:n teon. No, siitä jäljelle jääneet jatkoivat tarinaa siitä eteenpäin pienen lamaannuksen jälkeen. Ja paremmalla sykkeellä.

Ketä bändiin kuuluu ja millaista musiikillista menneisyyttä teiltä löytyy?

Wille Vilppula: kitara ja laulu 
Sami Vuorinen: basso ja taustat 
Tomi Ylönen: rummut ja taustat

Wille on soittanut muinoin mm. Anger, sekä Huomenta Suomi -yhtyeissä, mutta lentoon ne eivät lähteneneet vaikka Angerissa soitti mm. Elias Viljanen (Sonata Arctica) kitaraa. 
Sami on soitellu paljon: Jätäri, Ele, Jalostamo, Toimitus johtaja sekä Marja Leena.
Tomin taas tuntee kaikki Tampereella, tosi aktiivinen rumpali. Bändeistä mm. Manzana, Dear Victims, Elias Viljasen sooloprojektit, ja lukuisat studiosessiot erilaisten yhtyeiden kanssa.

Bändin nimi on ilmeisesti muuttanut muotoaan matkan varrella. Mitä AUK tarkoittaa?

Sepä se… AUK vähän jäi vanhasta, mutta Kiina-teemasta on luovuttu ja uutta merkitystä ei olla lukittu viä, vaikka facessa pyydettiin ehdotuksia ihmisiltä. Hyviä ehdotuksia on tullut mm. Alkoholi Uho Kuolema, Anarkian uhka kuva, Apinat ulkoilee keväisin, Anoppi ui katiskaan… Heh heh… Ja vaikka mitä… Mutta toi on vielä ilmassa vielä. Saa ehdottaa…

AUK:lta ilmestyi vast’ikään kolmen biisin EP. Millainen prosessi äänitteen teko oli, menikö kaikki suunnitelmien mukaan vai tuliko matkaan mutkia?

Hyvin meni ja hauskaa oli. Sehän tehtii Ylöjärven Rantajätkillä Ylösen Teron tuottamana.

Mieleenpainuvimmat keikkamuistot hyvässä tai pahassa?

No ollaan niin tuore juttu tällä porukalla, että kerittiin just ennen tätä isompaa koronahässäkkää heittää yks keikka Tampereen Maanalaisessa viime lokakuussa. Lämpättiin Jenniferiä. Se oli järjettömän hieno keikka meille ja tärkee alotus bändin kannalta. Siitä on muuten pätkiä meidän youtube-kanavalla.

Mikä on parasta musiikin tekemisessä ja/tai esittämisessä?

Yhdessä olo huippuporukassa. Treeniksellä viihdytään melki joka viikko, me nautitaan… Ja kyllä meillä on biiseissä sanottavaa…

Miltä AUK:n tulevaisuus vaikuttaa?

Toivottavasti päästäis lämppäreiks hyville bändeille… Me luvataan lämmittää lauteet kelle vaan… Ja kuumaks! Ja valmiita myös päärooliinkin, nöyrästi vaan ny ekaks. 
Ja kyllä me EP kerrallaan tullaan esiin täältä, toivottavasti joku levylafka kiinnostuis myös.

Terveiset yleisölle?

Hei jengi! Ottakaa haltuun meitä monella kanavalla (YouTube, Spotify, Facebook) ja tukekaa, jakakaa, se on tärkeetä kaikille bändeille tässä maassa. Ja painakaa likee ja sharee rohkeesti säästämättä niitä. Ne auttaa monia jaksaan. Ja pysykää terveinä.
Niin ja ollaan mukana Fast Decade Recordsin uudella hyväntekeväisyyslevyllä. Siistii hei.

8.2.2021

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s