Haastattelussa Himanesin Saku

Kuinka Himanes sai alkunsa?

– Meillä oli ollut samojen jätkien kanssa bändi parin-kolmen vuoden ajan. Käytiin eri tyylejä läpi, kunnes laulaja Akin käynti Ramonesin Helsingin keikalla muutti kaiken. Himanes sai alkunsa syksyllä 1990.

Mitä Himanesin tulevan vuoden suunnitelmiin kuuluu?

– Tällä hetkellä yritämme tehdä uutta materiaalia tulevia julkaisuja varten. Ollaan suunniteltu, et kokeillaan kokoontua ”biisileiri” -meiningillä ja tehdä yhdessä bändin näköisiä biisejä. Joitakin keikkoja varmasti tehdään, mutta ensin keskitytään sävellyshommiin. Ehkä joku sinkku tai pari voisi hyvinkin ilmestyä tän vuoden aikana. Pitkäsoitto siintelee haaveena vuoden 2020 suunnitelmissa.

Kummassa viihdyt paremmin, keikalla vai studiossa?

– Keikoilla ehdottomasti! Se on ylivoimaisesti tämän homman paras osa! Toki studiossakin on hauskaa, mutta se on oma maailmansa ja siihen liittyy tiukkoja aikatauluja yms.

Kuinka valmistaudut esiintymiseen ennen keikkaa?

– Bänditreenien lisäksi pientä kotitreeniä ja saatan kahlailla settilistaa läpi mielikuvaharjoitteluna. Ennen keikkapäivää ja sen aikana yritän levätä mahdollisimman hyvin, että olisi energinen ja hyvä fiilis.

Onko joku oma keikka jäänyt erityisesti mieleen, hyvässä tai pahassa?

– Monetkin. Hyvässä ekat isommat keikat mm. Lepakossa, Lutakossa, Puustockissa ja Tavastialla. Toki hyviä keikkoja ja muistoja on pienemmistäkin keikkapaikoista. Mikkelissä on ollut monia hyviä keikkoja, esim. ”Mikkelin Pamaus” -keikka joskus 90-luvun alkupuolella ja tietysti 20- ja 25-vuotisjuhlakeikkamme Naisvuoritalolla. Mieleen on jäänyt myös muutamat tekemämme hääkeikat ja yhdet hautajaiset. Jälkimmäinen ei ollut tilaisuutena niin hauska, mutta teimme sen, minkä kaverille lupasimme. Siitä jäi lämmin muisto ikuisiksi ajoiksi. Varsinaisesti mitään hirmu pahaa keikkamuistoa ei ole, joitakin heikommin sujuneita on toki matkan varrella ollut ja joskus on poliisit keskeyttäneet soiton yms. Aina on yritetty parhaamme, oli paikka minkälainen tahansa ja oli yleisöä 8 tai 800.

Mitä odotat kun itse menet kuuntelemaan jotain bändiä?

– Jonkin verran äänentoistohommia tehneenä, haluaisin että soundit olisivat miellyttävät ja volumetaso paikkaan sopivalla tasolla. Mutta toki ennen kaikkea elämystä ja upeita fiiliksiä!

Mikä on oma suosikkisi Himanesin tuotannosta?

– Ne biisit, jotka ovat onnistuneet hyvin ja nousseet studiossa uudelle tasolle. Uusimmista tuotannoista esimerkiksi Pienet jutut, Kallonkutistaja, Moodiin, Jotain opittavaa ja Odotin. Vanhemmista biiseistä Kellarista studioon, Mä meen vaihtoon, Kylä ja Kyyvesi kutsuu ovat myös sellaisia.

Terveiset yleisölle?

– Käykää keikoilla ja antakaa palautetta bändeille niin keikoista, kuin julkaisuistakin. Ja kuunnelkaa monipuolista musaa ja pitäkää itsestänne ja toisistanne huolta!

4.2.2019

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s